Roken

Veel mensen beginnen met roken om het uit te proberen. Of omdat anderen het doen. Je denkt dan dat je er makkelijk mee kunt stoppen.

Maar je lichaam is snel gewend aan de nicotine en nicotine is een verslavende stof in de sigaret. Nicotine geeft even een prettig gevoel.

Als het is uitgewerkt, word je onrustig en gespannen. Je wil dan weer een sigaret om je prettiger te voelen. Zo raak je verslaafd aan roken. Dan is het moeilijk om ermee te stoppen. Wij helpen u bij het stoppen.

In onze praktijk is Tamara de Jonge, praktijkondersteuner Somatiek de Stoppen Met Roken coach.
Zij begeleidt sinds 2010 patiënten die de wens hebben om te stoppen met roken. Gecombineerd met deze coaching worden begeleiding en eventuele hulpmiddelen vergoed vanuit de basisverzekering.

Allereerst is iedereen ook welkom voor een oriënterend of informatief gesprek zonder vervolg. Het coaching programma is maatwerk. Niet iedereen heeft dezelfde begeleiding nodig. Het is aangetoond dat een goede voorbereiding de kans op slagen flink kan vergroten.
Een ieder die zich aanmeldt krijgt een intake gesprek.

In dit gesprek worden ook de hulpmiddelen besproken.

U plant vervolgens de stopdatum en kiest, indien mogelijk, het hulpmiddel. Rondom de stop-dag is er contact gevolgd door een consult na 1 of 2 weken.

Dit kan fysiek of telefonisch zijn. Daarna is het maatwerk.

Spreekt de hulp u aan? Maak gerust een vrijblijvende afspraak.

Meer informatie kunt u ook vinden op https://www.thuisarts.nl/stoppen-met-roken/ik-wil-misschien-stoppen-met-roken-0